Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett inn en rist på nest nederste rille. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp romtemperert smør. Romtemperert betyr at det har stått på kjøkkenbenken en stund og blitt mykt.
Du kan også bruke margarin, bare husk å sjekke at det er egnet til baking.
3
Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.
4
Mål opp brunt sukker og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å ta ut sukkeret fra pakken, da det kan være litt klissete.
Du kan også bruke hvitt sukker om du vil.
5
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
6
Legg en fuktig klut under bollen.
7
Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet.
8
Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Knekk et egg til og ha det i bollen. Visp godt sammen
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
9
Bruk desilitermålet fra tidligere og mål opp hvetemel.
10
Mål opp kanel og bakepulver, og bland det sammen med melet.
11
Hell melblandingen i bollen med eggeblandingen. Rør godt sammen med håndmikseren.
12
Bruk en slikkepott og skrap ned røren fra kantene på bollen og bland litt til med håndmikseneren slik at du får blandet det godt inn.
13
Mål opp rømme og ha den i blandingen. Bland godt med håndmikseren. trekk ut kontakten når du er ferdig.
Ta ut kontakten fra støpselet!
14
Bruk gaffel og mos bananbitene til det blir "banangrøt".
15
Ha "banangrøten" i bollen med muffinsrøren.
16
Bland godt med slikkepotten til røren er jevn og fin.
17
Sett muffinsformer i muffinsbrett eller sett dem på et stekebrett med bakepapir - fire på hver rad.
18
Bruk 2 spiseskjeer til å fylle muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker.
19
Sett muffinsbrettet på risten og stek muffinsene i 18-20 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
20
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft stekebrettet ut av ovnen og over på gryteunderlaget. La dem bli litt kalde, før du kan kose deg med hjemmelagde muffins.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.