Hopp til hovedinnhold
Steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett inn en rist på nest nederste rille. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme. 

Steg 2

Steg

2

Mål opp romtemperert smør. Romtemperert betyr at det har stått på kjøkkenbenken en stund og blitt mykt. 

Du trenger

smør:
romtemperert 100 g

Du kan også bruke margarin, bare husk å sjekke at det er egnet til baking.

Steg 3

Steg

3

Del smør i terninger og ha dem over i en bolle.

Steg 4

Steg

4

Mål opp brunt sukker og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å ta ut sukkeret fra pakken, da det kan være litt klissete. 

Du trenger

brunt sukker:
0,5 dl

Du kan også bruke hvitt sukker om du vil.

Steg 5

Steg

5

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.

Steg 6

Steg

6

Legg en fuktig klut under bollen.

Steg 7

Steg

7

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se ut slik som på bildet. 

Steg 8

Steg

8

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Knekk et egg til og ha det i bollen. Visp godt sammen

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Steg 9

Steg

9

Bruk desilitermålet fra tidligere og mål opp hvetemel. 

Du trenger

hvetemel:
2,5 dl
Steg 10

Steg

10

Mål opp kanel og bakepulver, og bland det sammen med melet.

Du trenger

malt kanel:
0,5 ts ,
bakepulver:
1 ts
Steg 11

Steg

11

Hell melblandingen i bollen med eggeblandingen. Rør godt sammen med håndmikseren.

Steg 12

Steg

12

Bruk en slikkepott og skrap ned røren fra kantene på bollen og bland litt til med håndmikseneren slik at du får blandet det godt inn. 

Steg 13

Steg

13

Mål opp rømme og ha den i blandingen. Bland godt med håndmikseren. trekk ut kontakten når du er ferdig.

Du trenger

lettrømme:
2 ss
Steg 14

Steg

14

Bruk gaffel og mos bananbitene til det blir "banangrøt".

Du trenger

banan:
2 stk.
Steg 15

Steg

15

Ha "banangrøten" i bollen med muffinsrøren. 

Steg 16

Steg

16

Bland godt med slikkepotten til røren er jevn og fin.

Steg 17

Steg

17

Sett muffinsformer i muffinsbrett eller sett dem på et stekebrett med bakepapir - fire på hver rad. 

Steg 18

Steg

18

Bruk 2 spiseskjeer til å fylle muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker.

Steg 19

Steg

19

Sett muffinsbrettet på risten og stek muffinsene i 18-20 minutter.

Steg 20

Steg

20

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft stekebrettet ut av ovnen og over på gryteunderlaget. La dem bli litt kalde, før du kan kose deg med hjemmelagde muffins.