Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.
UTSTYR
  • grillspyd
    Grillspyd

Steg

1

Tips: Hvis du bruker trespyd, start med å legge dem i vann (bruk en stor form, skål eller fyll en ren vask med vann). Trespydene bør ligge i minst 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne på grillen. Det går også an å koke dem litt i en stor kjele.

Du trenger ca. 2 grillspyd per porsjon.

Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Start med å gjøre klar salaten. Skyll grønnsakene (unntatt løken, som du skal skrelle). Skjær agurk i mindre biter. Du kan f.eks. skjære den i skiver, og dele skivene i to. Ha agurken i en stor bolle.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Skjær tomat i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.

Steg

3

Skjær tomat i båter (hver tomat kan godt skjæres i 2 eller 4 båter). Legg sammen med agurken.

Du trenger
cherrytomat:
0,5 pk
Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Steg

4

Del løk i to og skrell den mengden løk du trenger, slik som på bildet.

Du trenger
rødløk:
0,5 stk.
Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.

Steg

5

Skjær løken i tynne skiver. Ha skivene sammen med tomat og agurk.

Ha i oliven og olivenolje.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha i oliven og olivenolje.

Du trenger
olivenolje:
2 ss ,
sorte oliven:
1 dl
Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt

Steg

7

Del fetaosten opp i mindre biter med rene hender, eller skjær i skiver og ha i bollen. 

Du trenger
fetaost:
100 g
Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

8

Dryss over oregano. Bland lett sammen. Hvis du vil, så kan du anrette salaten på et fat. Sett fatet kaldt, til du er klar med spydene.

Du trenger
tørket oregano:
1 ts
Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

9

Vask hendene dine, fjølen og kniven (eller bruk nytt utstyr). Tørk kjøttet med litt tørkepapir.

Du trenger
ytrefilet av svin:
300 g
Skjær kjøttet i mindre biter (ca. 3x3 cm).

Steg

10

Skjær kjøttet i mindre biter (ca. 3x3 cm).

Tre bitene på spyd,. Legg spydene på en tallerken, eller et fat, og vask hendene dine.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

11

Tre bitene på spyd,. Legg spydene på en tallerken, eller et fat, og vask hendene dine.  

Pensle med olje. og krydre med litt pepper. Ta med grillspydene ut til en voksen for å grille dem.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

12

Pensle med olje. og krydre med litt pepper. Ta med grillspydene ut til en voksen for å grille dem.

Du trenger
nøytral olje:
1 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Ha klart et rent fat til de ferdiggrillede spydene. Server med de greske salaten.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

13

Spydene skal grilles på sterk varme i 4-6 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene ofte underveis. Det er lurt å bruke en klype til å snu spydene. Ha klart et rent fat til de ferdiggrillede spydene. Server med de greske salaten. 

Ta en bit, og skjær den opp for å se inni.