Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

1

Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.

Du trenger
hermetiske kikerter:
1 boks à 380 g
Finn frem en food processor og ha i kikertene.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

2

Finn frem en food processor og ha i kikertene.

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Ha i tahini og salt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Ha i tahini og salt.

Du trenger
tahini:
1 ss ,
salt:
0,5 ts
Sett i kontakten til food processoren.

Steg

5

Sett i kontakten til food processoren.

Mål opp olje og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

6

Mål opp olje og ha i bollen.

Du trenger
olivenolje:
1 dl
Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Steg

7

Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Du kan også bruke en stavmikser.

Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.

Steg

8

Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.

Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i hummusen.

Steg

9

Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i hummusen.

Du trenger
sitron:
0,5 stk.
Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.

Steg

10

Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.

Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Sett skålen til side, mens du fortsetter med oppskiften. Vask gjerne food processoren med en gang.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

11

Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Sett skålen til side, mens du fortsetter med oppskiften. Vask gjerne food processoren med
en gang.

Det er både viktig og morsomt! Maten skal jo smake godt, og da er det helt nødvendig å bruke smakssansen underveis.

Sett en rist midt i en tom stekeovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

12

Sett en rist midt i en tom stekeovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

13

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Lag tomatsalsa: Skjær cherrytomat i fire og ha i en skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

14

Lag tomatsalsa: Skjær cherrytomat i fire og ha i en skål.

Du trenger
cherrytomat:
1 beger
Ha i olje og bland sammen med skjeen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Ha i olje og bland sammen med skjeen.

Du trenger
olivenolje:
1 ss
Smak til med salt og pepper. Bland litt til og sett skålen til side, til du er ferdig med oppskiften.

Steg

16

Smak til med salt og pepper. Bland litt til og sett skålen til side, til du er ferdig med oppskiften.

Du trenger
kvernet pepper:
smak til med litt ,
salt:
smak til med litt
Vask fjølen og kniven.
UTSTYR
  • Oppvaskbørste
    Oppvaskbørste

Steg

17

Vask fjølen og kniven.

Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.
UTSTYR
  • Tørkerull
    Tørkerull
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

18

Tørk kyllingfiletene med tørkepapir.

Du trenger
kyllingfilet:
4 stk.
Skjær kyllingfilet i to på langs og deretter i skiver på tvers. Vask deg godt på hendene når du er ferdig med å ta på kjøttet.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

19

Skjær kyllingfilet i to på langs og deretter i skiver på tvers. Vask deg godt på hendene når du er ferdig med å ta på kjøttet.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

20

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme.

Du trenger
margarin:
1 ss
Bruk stekespaden og løft halvparten av kyllingbitene over i pannen, når margarinen slutter å bruse. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

21

Bruk stekespaden og løft halvparten av kyllingbitene over i pannen, når margarinen slutter å bruse. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.

Ha de stekte kyllingbitene over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

22

Ha de stekte kyllingbitene over i en bolle.

Sett stekepannen tilbake på platen og ha i margarin. Ha resten av kyllingbitene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

23

Sett stekepannen tilbake på platen og ha i margarin. Ha resten av kyllingbitene i pannen og stek dem til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.

Du trenger
margarin:
1 ss
Når kyllingbitene er ferdige stekt, ha bitene i bollen tilbake i stekepannen. Trekk stekepannen vekk fra platen og skru av varmen.

Steg

24

Når kyllingbitene er ferdige stekt, ha bitene i bollen tilbake i stekepannen. Trekk stekepannen vekk fra platen og skru av varmen.

Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie.
UTSTYR
  • Aluminiumsfolie
    Aluminiumsfolie

Steg

25

Pakk fullkornstortillalefser inn i aluminiumsfolie. 

Du trenger
stor fullkorntorilla:
4 stk.
Varm i stekeovnen i 2 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

26

Varm i stekeovnen i 2 minutter.

Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

27

Bruk grytekluter til å ta ut fullkornstortillalefsene.

Legg salaten i en bolle eller skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med hummus, kylling og tomatsalsaen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

28

Legg salaten i en bolle eller skål. Sett salaten på middagsbordet og server de varme lefsene med hummus, kylling og tomatsalsaen.

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pk