Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skjær lammekjøtt i terninger (ca. 3x3 cm), og legg terningene over på en tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

2

Skjær lammekjøtt i terninger (ca. 3x3 cm), og legg terningene over på en tallerken.

Du trenger
benfritt lammekjøtt:
500 g
Finn frem en stekepanne og sett den på en stekeplate. Skru stekeplaten på høy varme, og ha i margarin eller smør når panna er varm. Sett frem en gryte i nærheten.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Jerngryte
    Gryte
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Finn frem en stekepanne og sett den på en stekeplate. Skru stekeplaten på høy varme, og ha i margarin eller smør når panna er varm. Sett frem en gryte i nærheten. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha i lammekjøttet, når margarinen slutter å bruse. Lager du til fire porsjoner, kan du steke kjøttet i to eller tre omganger. Stek terningene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir veldig varmt i panna, kan du skru ned varmen litt.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

4

Ha i lammekjøttet, når margarinen slutter å bruse. Lager du til fire porsjoner, kan du steke kjøttet i to eller tre omganger. Stek terningene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Hvis det blir veldig varmt i panna, kan du skru ned varmen litt.

 

Blir det trangt i panna, er det lurt å steke kjøttet i flere omganger.

Løft de stekte terningene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen. Stek resten av kjøttet på samme måten.

Steg

5

Løft de stekte terningene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen. Stek resten av kjøttet på samme måten.

Ha i litt mer margarin eller smør i panna, og stek løken til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.

Steg

6

Ha i litt mer margarin eller smør i panna, og stek løken til den er blank, dette tar ca. 2 min. Rør hele tiden med stekespaden.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha løken i kjelen sammen med kjøttet. Sett stekepannen til vask, og trekk gryta over på den varme stekeplaten.
UTSTYR
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

7

Ha løken i kjelen sammen med kjøttet. Sett stekepannen til vask, og trekk gryta over på den varme stekeplaten.

Ha hakket tomat og karripasta i kjelen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Ha hakket tomat og karripasta i kjelen.

Du trenger
hermetiske tomater:
2 bokser ,
indisk, rød curry paste:
2 ss

Karripasta er en blanding av forskjellige kryddersorter og olje. Du får kjøpt den i forskjellige varianter.

Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å koke risen.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

Sørg for at platen står på full varme, og la gryta stå til den koker (når det begynner å boble). Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å koke risen.

 

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Steg

10

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

11

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha i salt, og skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking ,
salt:
1 ts
Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Når vannet koker: Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Du trenger
boil-in-bag ris:
2 poser
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer maten.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

13

Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer maten.

Rør inn kokos og sukker i gryten og skru av platen. Server gryten med risen og gjerne litt frisk koriander.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

14

Rør inn kokos og sukker i gryten og skru av platen. Server gryten med risen og gjerne litt frisk koriander.

Du trenger
kokosmasse:
3 ss ,
sukker:
1 ts ,
frisk koriander:
så mye du har lyst på