Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.

Du trenger
løk:
1 stk.
Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg bitene sammen med løken.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

2

Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg bitene sammen med løken.

Du trenger
gulrot:
2 stk.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Steg

3

Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.

Du trenger
rød paprika:
1 stk.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg dem sammen med de andre grønnsakene.

Steg

4

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg dem sammen med de andre grønnsakene.

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha i strimlet svinekjøtt når margarinen slutter å bruse.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

6

Ha i strimlet svinekjøtt når margarinen slutter å bruse. 

Du trenger
renskåret svinekjøtt i strimler:
400 g
Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Sett frem en kjele i nærheten.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Kjele
    Kjele

Steg

7

Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Sett frem en kjele i nærheten. 

Løft de stekte strimlene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.

Steg

8

Løft de stekte strimlene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.

Ha grønnsaker og karri i stekepannen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Ha grønnsaker og karri i stekepannen.

Du trenger
karri:
2 ts
Stek i to minutter mens du rører hele tiden.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Stek i to minutter mens du rører hele tiden.

Skru av stekeplaten og ha grønnsakene opp i kjelen sammen med kjøttet.

Steg

11

Skru av stekeplaten og ha grønnsakene opp i kjelen sammen med kjøttet.

Hell kokosmelk i kjelen.

Steg

12

Hell kokosmelk i kjelen.

Du trenger
kokosmelk:
1 boks á 400 ml
Mål opp vann og ha i kjelen. Ha i buljongterning.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

13

Mål opp vann og ha i kjelen. Ha i buljongterning.

Du trenger
hønsebuljongterning:
1 stk. ,
vann:
2 dl
Mål opp honning og ha i kjelen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Mål opp honning og ha i kjelen.

Du trenger
flytende honning:
2 ss
Rør litt rundt med en sleiv og plasser kjelen på en kokeplate.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

15

Rør litt rundt med en sleiv og plasser kjelen på en kokeplate.

Skru platen på full varme for å få gryta til å koke.

Steg

16

Skru platen på full varme for å få gryta til å koke. 

Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å lage resten av maten.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

17

Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å lage resten av maten.

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Steg

18

Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Kjele
    Kjele

Steg

19

Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.

Du trenger
vann:
til koking
Ha salt i vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

20

Ha salt i vannet.

Du trenger
salt:
1 ts
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Klype
    Klype

Steg

21

Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Du trenger
fullkornris:
2 poser
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

22

Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.