Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

2

Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.

Du trenger
hodekål:
3 blader
Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.

Steg

3

Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.

Skjær kålbladene i tynne strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine. Ha kålen i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Skjær kålbladene i tynne strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine. Ha kålen i en bolle.

Skyll eple i kaldt vann.

Steg

5

Skyll eple i kaldt vann.

Du trenger
rødt eple:
1 stk.
Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset.
UTSTYR
  • Epledeler
    Epledeler

Steg

6

Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset. 

Del eplebåtene i små biter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

7

Del eplebåtene i små biter.

Ha eplebitene i bollen med kål.

Steg

8

Ha eplebitene i bollen med kål.

Ha crème fraîche i bollen med eple og kål.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Ha crème fraîche i bollen med eple og kål.

Du trenger
crème fraîche orginal, 35 %:
2 ss
Krydre med salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Krydre med salt og pepper.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
Rør alt godt sammen med en skje og sett bolle i kjøleskapet, mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

11

Rør alt godt sammen med en skje og sett bolle i kjøleskapet, mens du fortsetter med oppskriften.

Les på pakken hvor lang tid rundstykkene skal steke.

Steg

12

Les på pakken hvor lang tid rundstykkene skal steke. 

Legg rundstykker på en rist og sett dem i ovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Legg rundstykker på en rist og sett dem i ovnen.

Du trenger
fint rundstykke:
4 stk.
Mens rundstykkene steker kan du lage hamburgerne. Del medisterdeig i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

14

Mens rundstykkene steker kan du lage hamburgerne. Del medisterdeig i 4 deler, hvis du lager 4 porsjoner.

Du trenger
medisterdeig:
400 g
Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl som har vært i kontakt med rått kjøtt.

Steg

15

Rull hver porsjon til en ball og press hver ball litt flat, slik at det ligner en hamburger. Ikke glem god hygiene! Husk å vaske hender, kniv og skjærefjøl som har vært i kontakt med rått kjøtt. 

Krydre hamburgerne med salt og pepper. Nå er de klare for steking.

Steg

16

Krydre hamburgerne med salt og pepper. Nå er de klare for steking.

Du trenger
kvernet salt:
8 drag ,
kvernet pepper:
8 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Bruk grytekluter og ta risten med rundstykker ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

17

Bruk grytekluter og ta risten med rundstykker ut av ovnen, når de er ferdige. Sett risten på et sted som tåler varme til avkjøling. 

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

18

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ss
Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

19

Når margarinen har sluttet å bruse, legg burgerne i stekepannen og stek i 3 minutter på den ene siden.

Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. De skal være helt gjennomstekte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.

Steg

20

Snu hamburgerne og stek i 3 minutter på den andre siden. De skal være helt gjennomstekte. Skru av varmen når du er ferdig og trekk stekepannen vekk fra den varme platen.

Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del rundstykkene i to.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

21

Snu fjølen slik at den rene siden kommer opp. Du kan også ta en ny fjøl, hvis du har. Del rundstykkene i to.

Legg brødene på en tallerken og ha eple- og kålsalat på bunnen.
UTSTYR
  • Tallerkener
    Tallerkener

Steg

22

Legg brødene på en tallerken og ha eple- og kålsalat på bunnen.

Legg hamburger oppå kålsalaten.

Steg

23

Legg hamburger oppå kålsalaten. 

Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne og fordel gjerne resten av kålsalaten på tallerkenene. Nå kan du rope at maten er klar!

Steg

24

Legg brødet på toppen. Gjør det samme med resten av burgerne og fordel gjerne resten av kålsalaten på tallerkenene. Nå kan du rope at maten er klar!