Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern
  • Tallerken
    Tallerken
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Skyll agurk og skjær av den mengden du trenger. Riv agurken på et rivjern.

Du trenger
agurk:
0,5 stk.
Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede potetene.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Dryss på salt. Sett til side i 5-10 minutter, eller til du er ferdig med å forberede potetene.

Du trenger
salt:
0,25 ts
Imens kan du starte med å gjøre klar potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

3

Imens kan du starte med å gjøre klar potetene: Fyll en stor kjele halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

4

Skyll og skrell potetene over vasken og legg dem i kjelen med vann. Husk å kaste skallet i søpla når du er ferdig.

Du trenger
potet:
10 stk.
Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Press vannet ut av agurken, og ha agurken over i en bolle.

Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøleskapet.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Mål opp crème fraîche, salt og pepper, og ha i bollen. Bland sammen og sett agurkdressingen i kjøleskapet.

Du trenger
crème fraîche orginal, 35 %:
2 dl ,
salt:
0,25 ts ,
kvernet pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

7

Sett kjelen på platen og skru på full varme. Når vannet koker kan du skru ned varmen litt, slik at det ikke koker over. Potetene skal koke i ca. 20 minutter.

Finn frem en food processor og en skjærefjøl.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Food processor
    Food processor

Steg

8

Finn frem en food processor og en skjærefjøl.

Finn frem den mengden fisk du trenger. Kutt fisken opp i litt mindre biter, og ha bitene i food processoren.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

9

Finn frem den mengden fisk du trenger. Kutt fisken opp i litt mindre biter, og ha bitene i food processoren.

Du trenger
seifilet:
500 g
Tørk av fjølen og kutt vårløk i mindre biter. Ha bitene i food processoren.

Steg

10

Tørk av fjølen og kutt vårløk i mindre biter. Ha bitene i food processoren.

Du trenger
vårløk:
4 stk.
Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

11

Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Ha melk, salt, pepper og potetmel i food processoren.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

12

Ha melk, salt, pepper og potetmel i food processoren. 

Du trenger
melk:
1 dl ,
salt:
1 ts ,
pepper:
0,25 ts ,
potetmel:
1 ss
Fest lokket godt og sett i kontakten til food processoren. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Steg

13

Fest lokket godt og sett i kontakten til food processoren. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt. Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren.

Steg

14

La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt. Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren. 

Smør litt vann på fjølen. Da vil ikke fiskekakene sette seg fast.

Steg

15

Smør litt vann på fjølen. Da vil ikke fiskekakene sette seg fast. 

Ha litt vann i hendene dine. Bruk en stor skje og ta fiskefarse over i hånden din. Form fiskefarsen til jevne fiskekaker og legg dem på fjølen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

16

Ha litt vann i hendene dine. Bruk en stor skje og ta fiskefarse over i hånden din. Form fiskefarsen til jevne fiskekaker og legg dem på fjølen.

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Sett frem en tallerken til de ferdige fiskekakene i nærhetene. Ha halvparten av margarinen i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Tallerken
    Tallerken
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

17

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Sett frem en tallerken til de ferdige fiskekakene i nærhetene. Ha halvparten av margarinen i pannen. 

Du trenger
margarin:
2 ss
Når margarinen smelter kan du ha fiskekakene i pannen. Stek noen av gangen, slik at det ikke blir for mye i pannen. Stek dem pent brune på begge sider, 2-3 minutter på hver side.

Steg

18

Når margarinen smelter kan du ha fiskekakene i pannen. Stek noen av gangen, slik at det ikke blir for mye i pannen. Stek dem pent brune på begge sider, 2-3 minutter på hver side. 

Flytt de ferdigstekte kakene til tallerkenen, og stek resten av fiskekakene på samme måte. Ha i litt mer margarin når du steker resten.

Steg

19

Flytt de ferdigstekte kakene til tallerkenen, og stek resten av fiskekakene på samme måte. Ha i litt mer margarin når du steker resten.

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

20

Sjekk at potetene er gjennomkokte ved å stikke en gaffel i en potet. Hvis gaffelen går lett inn og ut er den ferdig.

Skru av platen når potetene er klare. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen. Legg salat i en bolle, og server middagen!
UTSTYR
  • Pastasleiv
    Pastasleiv
  • Bolle
    Bolle

Steg

21

Skru av platen når potetene er klare. Ta potetene ut av det varme vannet med en pastasleiv og legg dem i en bolle, eller rett på tallerkenen. Legg salat i en bolle, og server middagen!

Du trenger
blandet babybladsalat:
1 pose