Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Start med å gjøre klar grønnsakene. Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Start med å gjøre klar grønnsakene. Del løk i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.

Du trenger
rødløk:
1 stk.
Skjær løken i skiver og legg over på en tallerken, et fat eller i en skål.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

3

Skjær løken i skiver og legg over på en tallerken, et fat eller i en skål.

Vask tomat og skjær i skiver. Legg sammen med løken.

Steg

4

Vask tomat og skjær i skiver. Legg sammen med løken.

Du trenger
tomat:
2 stk.

Bruk gjerne en brødkniv, eller en annen kniv med tagger, for å skjære tomat.

Skjær av den mengden salat du trenger, og skjær salaten i tynne skiver. Legg sammen med resten av grønnsakene.

Steg

5

Skjær av den mengden salat du trenger, og skjær salaten i tynne skiver. Legg sammen med resten av grønnsakene.

Du trenger
isbergsalat:
0,25 stk.
Vask over fjølen og skjær kjøtt i terninger (ca. 2 cm). Legg det over på en tallerken. Krydre med salt og pepper og ta det med bort til stekeplaten.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Vask over fjølen og skjær kjøtt i terninger (ca. 2 cm). Legg det over på en tallerken. Krydre med salt og pepper og ta det med bort til stekeplaten. 

Du trenger
benfritt lammekjøtt:
500 g ,
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør. Sett også frem en ren bolle.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Bolle
    Bolle

Steg

7

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør. Sett også frem en ren bolle.

Du trenger
margarin:
2 ss
Når margarinen har sluttet å bruse kan du ha i litt av kjøttet. Stek til bitene har fått en gyllen farge, ca. 5 minutter. Rør med stekespaden, slik at det ikke svir seg. Hvis det begynner å svi seg, skru ned varmen litt.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

8

Når margarinen har sluttet å bruse kan du ha i litt av kjøttet. Stek til bitene har fått en gyllen farge, ca. 5 minutter. Rør med stekespaden, slik at det ikke svir seg. Hvis det begynner å svi seg, skru ned varmen litt.

For at det ikke skal bli for mye i pannen, er det lurt å steke det i flere omganger. Slik blir kjøttet stekt og ikke "kokt".

Ha det ferdigstekte kjøttet over i bollen og stek resten av kjøttet på samme måte. Blir det tørt i pannen, kan du ha i litt mer margarin.

Steg

9

Ha det ferdigstekte kjøttet over i bollen og stek resten av kjøttet på samme måte. Blir det tørt i pannen, kan du ha i litt mer margarin.

Skjær sitron i båter på en ren skjærefjøl, og press sitronsaft over kjøttet.

Steg

10

Skjær sitron i båter på en ren skjærefjøl, og press sitronsaft over kjøttet.

Du trenger
sitron:
2 båter
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.

Steg

11

Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.

Legg pitabrød på en rist og sett den midt inn i ovnen.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Rist
    Rist

Steg

12

Legg pitabrød på en rist og sett den midt inn i ovnen.

Du trenger
pitabrød:
4 stk.
Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

13

Bruk en klype og ta pitabrødet ut av ovnen.

Legg pitabrødene på skjærefjølen, og skjær av toppen, slik at de er klare til å fylles. Sett alt frem slik at alle kan fylle pitabrødene med grønnsaker, kjøtt, tzatziki og litt frisk oregano.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

14

Legg pitabrødene på skjærefjølen, og skjær av toppen, slik at de er klare til å fylles. Sett alt frem slik at alle kan fylle pitabrødene med grønnsaker, kjøtt, tzatziki og litt frisk oregano.

Du trenger
tzatziki:
4 ss ,
frisk oregano:
så mye du har lyst på