Sett en rist midt i stekeovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i stekeovnen. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.  

Sett en stekepanne på platen, skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Sett en stekepanne på platen, skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha kyllingkjøttdeig i pannen. Bruk en stekespade, hakk og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt og alt har fått en jevn og fin farge.

Steg

4

Ha kyllingkjøttdeig i pannen. Bruk en stekespade, hakk og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt og alt har fått en jevn og fin farge. 

Du trenger
kyllingkjøttdeig:
400 g
Ha kjøttdeigen over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Ha kjøttdeigen over i en bolle. 

Vask vårløk og skjær den i biter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

6

Vask vårløk og skjær den i biter. 

Du trenger
vårløk:
4 stk.
Ha vårløken i bollen sammen med kjøttdeigen.

Steg

7

Ha vårløken i bollen sammen med kjøttdeigen. 

Mål opp ketchup, og ha den i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

8

Mål opp ketchup, og ha den i bollen. 

Du trenger
ketchup:
4 ss
Ha salt, pepper og paprikapulver i bollen. Rør sammen blandingen med en spiseskje.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Ha salt, pepper og paprikapulver i bollen. Rør sammen blandingen med en spiseskje.

Du trenger
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts ,
paprikapulver:
2 ts
Vask paprika. Skjær av toppen og fjern frøene.

Steg

10

Vask paprika. Skjær av toppen og fjern frøene. 

Du trenger
rød paprika:
4 stk.
Sett paprikaene i en ildfast form. Fyll dem med kjøttdeigblandingen.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form

Steg

11

Sett paprikaene i en ildfast form. Fyll dem med kjøttdeigblandingen. 

Mål opp revet ost og strø på toppen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

12

Mål opp revet ost og strø på toppen. 

Du trenger
revet ost:
1 dl

Legg en osteskive på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!

Sett paprikalokkene på toppen av de fylte paprikaene.

Steg

13

Sett paprikalokkene på toppen av de fylte paprikaene.

Sett den ildfaste formen på risten i ovnen og stek i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

14

Sett den ildfaste formen på risten i ovnen og stek i 20 minutter. 

Finn frem et gryteunderlag. Ta den varme formen ut av ovnen og sett den på gryteunderlaget. Bruk grytekluter slik at du ikke brenner deg.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

15

Finn frem et gryteunderlag. Ta den varme formen ut av ovnen og sett den på gryteunderlaget. Bruk grytekluter slik at du ikke brenner deg.