Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klo-grepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klo-grepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg gjerne løken over på en tallerken eller i en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Ta skallet av hvitløk og skjær i skiver eller små biter. Legg sammen med løken.

Steg

2

Ta skallet av hvitløk og skjær i skiver eller små biter. Legg sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Skyll gulrot. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

3

Skyll gulrot. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene.

Du trenger
gulrot:
3 stk.
Del hver gulrot i to. Skjær de så på langs og til slutt i staver. Legg gjerne stavene på en tallerken eller i en bolle.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Del hver gulrot i to. Skjær de så på langs og til slutt i staver. Legg gjerne stavene på en tallerken eller i en bolle.

Gjør klar sukkerertene: Kutt dem i mindre biter og legg de sammen med gulroten.

Steg

5

Gjør klar sukkerertene: Kutt dem i mindre biter og legg de sammen med gulroten.

Du trenger
sukkererter:
1 pk
Finn frem fiskebollene. Åpne opp boksen for å gjøre klar fiskebollene (forsiktig, da den kan ha karpe kanter!). Du kan godt gjøre klar kraften til etterpå samtidig (mål da opp den mengden du trenger). Et tips er å bruke en skje, for å holde igjen fiskebollene, når du heller ut kraften.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Finn frem fiskebollene. Åpne opp boksen for å gjøre klar fiskebollene (forsiktig, da den kan ha karpe kanter!). Du kan godt gjøre klar kraften til etterpå samtidig (mål da opp den mengden du trenger). Et tips er å bruke en skje, for å holde igjen fiskebollene, når du heller ut kraften.

Du trenger
kraft fra fiskeboller:
1 dl ,
fiskeboller:
1 boks
Sett en gryte på platen og skru på høy varme. Ha i olje når pannen er varm.
UTSTYR
  • Jerngryte
    Gryte
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

7

Sett en gryte på platen og skru på høy varme. Ha i olje når pannen er varm.

Du trenger
nøytral olje:
2 ss
Ha løk og hvitløk i gryten. Stek løken til den er blitt blank. Dette tar bare et par minutter. Rør underveis med sleiva.

Steg

8

Ha løk og hvitløk i gryten. Stek løken til den er blitt blank. Dette tar bare et par minutter. Rør underveis med sleiva.

Ha i karripastaen og stek videre i 1-2 minutter. Rør godt slik at det ikke svir seg. Hvis det blir for varmt i kjelen, må du skru ned varmen.

Steg

9

Ha i karripastaen og stek videre i 1-2 minutter. Rør godt slik at det ikke svir seg. Hvis det blir for varmt i kjelen, må du skru ned varmen.

Du trenger
rød curry paste:
2 ss
Ha i kraft som du har gjort klart, og kokosmelk.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

10

Ha i kraft som du har gjort klart, og kokosmelk.

Du trenger
lett kokosmelk:
2 bokser
La det koke opp (til det bobler) og skru ned varmen til middels. La det småkoke i ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

La det koke opp (til det bobler) og skru ned varmen til middels. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Mens gryta putrer kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke. Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Teskje
    Teskje

Steg

12

Mens gryta putrer kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke. Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Ha salt i vannet. Skru platen på fullt.

Du trenger
salt:
1 ts
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge som det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

13

Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok risen så lenge som det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.

Du trenger
fullkornris:
2 poser
Ha gulrot og fiskebollene i gryta.

Steg

14

Ha gulrot og fiskebollene i gryta. 

Når risen nærmer seg å bli ferdig: Ha i sukkerertene og smak til med soyasaus.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Når risen nærmer seg å bli ferdig: Ha i sukkerertene og smak til med soyasaus.

Du trenger
soyasaus:
2 ss
Smak deg frem! Nå kan du justere smakene, etter det du liker. Trenger den mer soyasaus eller karripasta? Karripasta kan variere mye i styrke. Noen er veldig milde og noen veldig sterke. Det kan derfor være lurt å smake til gryten underveis. Hvis du vil kan du også smake den til med litt limesaft.

Steg

16

Smak deg frem! Nå kan du justere smakene, etter det du liker. Trenger den mer soyasaus eller karripasta? Karripasta kan variere mye i styrke. Noen er veldig milde og noen veldig sterke. Det kan derfor være lurt å smake til gryten underveis. Hvis du vil kan du også smake den til med litt limesaft.

Du trenger
saft fra lime:
smak til med litt
Er risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem. Da er det klart for middag!
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

17

Er risen klar? Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken, slik at de får avkjølt seg litt. Posene rives enkelt opp når du serverer dem. Da er det klart for middag!