Sett en rist inn nederst i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist inn nederst i en tom ovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Mål opp smør og ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Kniv
    Kniv

Steg

3

Mål opp smør og ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. 

Du trenger
smør:
200 g
Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til side.

Steg

4

Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til side.

Mål opp havregryn og hvetemel og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Mål opp havregryn og hvetemel og ha det i en bolle.

Du trenger
lettkokte havregryn:
4 dl ,
hvetemel:
2 dl
Mål opp brunt sukker og ha det i bollen.

Steg

6

Mål opp brunt sukker og ha det i bollen. 

Du trenger
brunt sukker:
2 dl
Vask hendene dine og bruk dem til å blande alt godt sammen.

Steg

7

Vask hendene dine og bruk dem til å blande alt godt sammen.

Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i blandingen.

Steg

8

Ta kjelen av platen og ha det smeltede smøret over i blandingen.

Rør med en sleiv, til alt er godt blandet.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

9

Rør med en sleiv, til alt er godt blandet.

Ha bær i en ildfast form.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form

Steg

10

Ha bær i en ildfast form.

Du trenger
frosne bringebær:
400 g ,
frosne blåbær:
400 g
Ha potetmel over bærene.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha potetmel over bærene.

Du trenger
potetmel:
1 ss
Rør med spiseskjeen slik at det blandes godt.

Steg

12

Rør med spiseskjeen slik at det blandes godt. 

Ha deigen over bærene.

Steg

13

Ha deigen over bærene.

Fordel utover med sleiven, slik at deigen blir som et lokk over bærene.

Steg

14

Fordel utover med sleiven, slik at deigen blir som et lokk over bærene.

Sett formen inn i ovnen og stek i 30 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Sett formen inn i ovnen og stek i 30 minutter.

Finn frem et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta den ildfaste formen ut av ovnen. Sett formen på gryteunderlaget og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

16

Finn frem et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta den ildfaste formen ut av ovnen. Sett formen på gryteunderlaget og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.