Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk varmluft.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk varmluft.

Mål opp romtemperert smør og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kniv
    Kniv

Steg

2

Mål opp romtemperert smør og ha det i en bolle.

Du trenger
smør:
romtemperert 200 g
Mål opp sukker og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

3

Mål opp sukker og ha det i bollen.

Du trenger
sukker:
2 dl
Sett i stikkontakten til håndmikseren.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

4

Sett i stikkontakten til håndmikseren.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.

Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.

Steg

5

Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.

Mål opp sirup og ha den i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Mål opp sirup og ha den i bollen.

Du trenger
lys sirup:
1 ss
Mål opp mel. Ha i vaniljesukker, natron og kanel sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

7

Mål opp mel. Ha i vaniljesukker, natron og kanel sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.

Du trenger
hvetemel:
5 dl ,
vaniljesukker:
1 ts ,
natron:
1 ts ,
malt kanel:
0,5 ts
Ha nesten all melblandingen i røren. Rør sammen med en slikkepott. Er røren fortsatt litt klissete, tilsett resten av melblandingen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

8

Ha nesten all melblandingen i røren. Rør sammen med en slikkepott. Er røren fortsatt litt klissete, tilsett resten av melblandingen.

Når du har rørt deigen sammen, ta den over på benken.

Steg

9

Når du har rørt deigen sammen, ta den over på benken. 

Rull deigen sammen til en tykk pølse. Del pølsen i 5-6 biter med en deigskrape eller en kniv.
UTSTYR
  • Deigskraper
    Deigskraper

Steg

10

Rull deigen sammen til en tykk pølse. Del pølsen i 5-6 biter med en deigskrape eller en kniv.

Trill hver bit ut til en tynnere pølse og legg dem over på to stekebrett med bakepapir.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

11

Trill hver bit ut til en tynnere pølse og legg dem over på to stekebrett med bakepapir.

Klem pølsene litt flate med fingrene.

Steg

12

Klem pølsene litt flate med fingrene.

Knekk et egg i en kopp, og visp det sammen med en gaffel. Pensle deigen med egg.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Kopp
    Kopp
  • Pensel
    Pensel

Steg

13

Knekk et egg i en kopp, og visp det sammen med en gaffel. Pensle deigen med egg. 

Du trenger
egg:
1 stk.
Dryss på perlesukker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Dryss på perlesukker.

Du trenger
perlesukker:
2 ss
Sett stekebrettene inn i stekeovnen, og stek i 12-14 minutter. Sjekk de siste minuttene av steketiden slik at kakene ikke blir svidd.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Sett stekebrettene inn i stekeovnen, og stek i 12-14 minutter. Sjekk de siste minuttene av steketiden slik at kakene ikke blir svidd.

Bruk grytekluter og ta ut brettene. Sett de på et gryteunderlag eller noe annet som tåler varme.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

16

Bruk grytekluter og ta ut brettene. Sett de på et gryteunderlag eller noe annet som tåler varme.

Bruk deigskrapen eller en liten kniv, og del kakene på skrå i små biter mens de fortsatt er varme.

Steg

17

Bruk deigskrapen eller en liten kniv, og del kakene på skrå i små biter mens de fortsatt er varme.

Pakk inn julekakene og gi dem til noen du er glad, i eller oppbevar de i en tett boks.

Steg

18

Pakk inn julekakene og gi dem til noen du er glad, i eller oppbevar de i en tett boks.