Hopp til hovedinnhold

Bløtkokt egg med ristet brød

Har du prøvd å dyppe ristet brød i et bløtkokt egg før? Det er kjempegodt og en litt morsom frokost. Husk at når du skal koke egg er det alltid best å bruke romtempererte egg, altså egg som har ligget ute på kjøkkenbenken en stund, sånn at de ikke er kalde. Her viser vi deg også hvordan du kan stikk et lite hull i den butte enden av egget, for å unngå at egget sprekker.

vanskelighet middels
maskin
koke
skarp kniv
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • egg 1 stk.  
  • brød 1 skive  
  • smør til brødskiven  

Utstyr

  • Eggestikker
  • Liten kjele
  • Stoppeklokke
  • Målebeger
  • Gryteklut
  • Skjærefjøl
  • Brødkniv
  • Brødrister
  • Kniv
  • Tallerken
  • Eggeglass
  • Teskje

Liste over oppskrifter

  • Har du ikke eggestikker?

    Det å bruke eggestikker er et godt tips, men du må ikke bruke det.

  • Husk å trekk ut kontakten på brødristeren.

  • Husk å trekk ut kontakten på brødristeren.

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Skriv din mening Vi sjekker kommentarer og svarer på spørsmål mellom kl 9-15
Loading...

  • ,

    • MatStart

Fortell andre hva du mener om oppskriften
Hva synes du om oppskriften?

Upassende innhold fjernes.