Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Tresleiv
    Tresleiv
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

2

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.

Du trenger
hvetemel:
4 dl
Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
bakepulver:
2 ts
Mål opp vann og olje, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

4

Mål opp vann og olje, og ha i bollen.

Du trenger
vann:
1,5 dl ,
nøytral olje:
5 ss

Du kan også ha i litt skinkebiter, revet ost og hakkede urter i deigen.

Rør sammen til en glatt deig med sleiven.

Steg

5

Rør sammen til en glatt deig med sleiven.

Ha i litt mer mel.

Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.

Steg

6

Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler.
UTSTYR
  • Deigskraper
    Deigskraper
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

7

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler.

Del pølsa i samme antall deler, som antall porsjoner du har valgt.

Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet.

Steg

8

Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet.

Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

9

Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter.

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

10

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!